Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2015 | 2471 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru ardei:

  • 3 ardei copti, curatati de coaja
  • 50 grame mix de branza (eu am folosit branza de burduf in scoarta de brad, branza fiarta munteneasca si o Gouda cu fenugrec)
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura migdale
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/4 lamaie

Pentru salata:

  • 100 grame couscous
  • 1 lingurita de unt
  • ulei de masline
  • cateva rosii cherry
  • 1 lingura stafide
  • 1 ceapa roz, taiata rondele
  • 1/2 lingurita Ras-el-hanout
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cumin, pudra
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura migdale maruntite
  • 1 lingura menta proaspata, tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta:

Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline. 

Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra si se stropesc cu sucul de lamaie. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. 

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte cu sare si putin ulei de masline.

Intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline la foc mic. Se adauga ceapa, miere si Ras-el-hanout si se lasa 10 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda. 

Rosiile cherry se aseaza pe un gratar fierbinte si se gatesc pe toate partile pana se inmoaie.

Se adauga untul in couscous, apoi sucul de lamaie, migdalele, menta, patrunjelul, usturoiul, sare, piper si ceapa caramelizata.

Se imparte couscousul pe farfurii, se aseaza cate un ardei copt deasupra si rosiile de jur imprejur. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei copti umpluti cu branza