Una din mancarurile mele preferate. De fiecare data cand ma duc acasa la mama, ea imi pregateste aceasta mancare. Trebuie sa recunosc, mie niciodata nu imi iese asa de buna ca ei.
Curatam si spalam zarzavatul, tocam nu foarte marunt si cu o crenguta de telina verde, punem la fiert intr-o cratita pe care ulterior o putem introduce in cuptor.
Nu se fierbe in foarte multa apa!
Intre timp pregatim ardeii si umplutura.
Ardeii ii curatam si ii spalam. Carnea o amestecam cu orezul, sare, piper si telina verde tocata.
Umplem ardeii 3/4 cu carnea. Rosiile le oparim, decojim si zdrobim sa devina pasta. Lasam deoparte cca 150 ml, restul turnam peste supa, asezam si ardeii, adaugam sare dupa gust si lasam la cuptor 40 minute, pana scade apa.
Intre timp pregatim un sos: 3 linguri de ulei punem la incins, 2 linguri de faina se presara peste si se amesteca sa nu se arda, nu mai mult de 1 minut. Se presara cu 1/2 lingurita de boia si imediat se toarna pasta de rosii ce a ramas peste, sa nu se arda.
Lasam sa fiarba 1 minut, dupa care turnam cu ajutorul unei strecuratoare peste ardei, agitam bine cratita sa se amestece bine (nu se amesteca cu lingura).
Cratita o mai lasam la cuptor 10 minute.
1
mie imi place sa adaug putin zahar, sa devina dulce acrisor