Punem aripioarele intr-un vas cu ulei (4-5 linguri de ulei) la prajit, pe ambele parti, dar acoperite cu capac. Cand s-au prajit adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba putin.
Intre timp tocam varza marunt si o clatim in cateva ape pentru a reduce acreala si sarea. Scurgem bine varza de apa si o stoarcem bine in maini pana nu mai ramane zeama si adaugam peste aripioarele de pui. Punem capacul si lasam la fiert. Scoatem aripioarele de pui pe o farfurie (pentru a nu se fierbe prea mult) si adaugam rosiile si sucul de rosii peste varza. Lasam sa fiarba bine varza, daca mai e nevoie mai adaugam apa. Cand s-a fiert bine varza, adaugam cimbru, marar, piper dupa gust si punem din nou aripioarele in vas. Dam vasul vreo 15-20 minute la cuptor.
Servim cu mamaliguta si cu pofta :)
1
daca va place cu afumatura puteti adauga si cateva bucati de sunculita