Se curata aripioarele si se presara cu sare, piper si 5 condimente chinezesti. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu foile de aluminiu si se gatesc 50 de minute la 180 de grade Celsius.
Intre timp, se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se lasa la racit.
Se rade ghimbirul fin si se amesteca cu sosul dulce de chili, sosul de soia si mierea.
Se indeparteaza folia de pe aripiore si se ung cu mixul obtinut anterior. Se gatesc 30 de minute, pe raful superior, intorcandu-le la jumatatea timpului.
Cu cateva minute inainte de a scoate aripioarele din cuptor, se incalzesc 2 linguri ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul feliat si chiliul taiat rondele. Se soteaza 1 minut, se adauga spanacul tocat si orezul si se amesteca frecvent pentru cateva minute.
Se scot aripioarele din cuptor, se presara semintele de susan deasupra, se transfera pe o farfurie si se pastreaza la cald.
Se adauga 100 ml de apa fierbinte in vasul in care au fost gatite aripiorele si cu o spatula se indeparteaza cat mai mult din sosul caramelizat, dizolvandu-l in apa. Se adauga peste orez si se soteaza 1-2 minute, la foc mare.
Se aduna tot orezul intr-o margine a tigaii, iar in portiunea libera se prajeste oul, amestecand-ul cu o spatula, pentru a obtine norisori de omleta. Se amesteca apoi cu restul de orez. Se adauga sare si piper dupa gust