Baclava

de Lau in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 4787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g nuci macinate
  • 200 g unt topit
  • 400 ml apa
  • 150 g miere
  • 100 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de vanile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-o cratita punem apa cu zaharul la fiert,lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop.

Lasam sa se raceasca cca 10 min dupa care adaugam mierea si zeama de lamaie,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza,

Nucile le macinam si amestecam cu scortisoara

Intr-o tava unsa cu unt adaugam 1 foaie de placinta o ungem cu unt si adaugam a 2 foaie,ungem cu unt ,a 3 foaie,adaugam 1.2 din compozitia de nuca,adaugam alte 3 foi de placinta care le vom unge cu unt,a 2 parte de nuci,ultimele 3 foi,

Ungem bine cu unt ultima foaie si proportionam cu cutitul,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos,

Adaugam siropul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei,

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava cu nuca