Baclava

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Apr 2016 | 6344 vizualizari

 

Este o minunatie de prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g nuci
  • 200g unt 82% grasime
  • 300g zahar
  • 100g miere
  • 1 lamaie
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 lingura nucsoara
  • 500ml apa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile se lasa la dezghetat.

Nuca se prajeste putin, se sufla de coji si se lasa la racit.

Rece se macina, fin sau mai mare, si se amesteca cu scortisoara si nucsoara. Eu am macinat-o fin din cauza de mafturosi.

Eu am avut 12 foi in pachet si am zis sa fac 5 straturi impartind foile asa: 3, 2 ,2, 2, 3 si impartind nuca in 4.

Untul se topeste si se lasa la racit.

Se ia o tava de marimea foilor si se unge cu unt topit cu o pensula.

Se ia prima foaie si se pune in tava.

Se unge cu unt si se pune a doua foaie si apoi a treia foaie unsa cu unt.

Se presara un strat de nuca si se niveleaza.

Peste nuca se pune o foaie, se unge cu unt, se pune a doua foaie si se unge cu unt.

Se presara un strat de nuca si se niveleaza.

Se continua cu cate doua foi unse cu unt si stratul de nuca.

Deasupra se pun trei foi unse cu unt.

Cu un cutit ascutit se taie patrate, portionand toata tava.

Se unge bine cu unt si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Se pune apa pe foc, se adauga zaharul si se fierbe pana devine un sirop.

Se lasa la racit 15-20 minute si se adauga mierea si zeama de la o lamaie.

Cand este rumenita frumos se scoate tava din cuptor si se toarna tot siropul in tava uniform pe toata suprafata.

Se lasa la racit si siropul sa fie tras de prajitura.

Se taie rece si se poate orna cu fistic sau nuca.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]