Baclava cu carne

de lili in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 6735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -un pachet foi placita "Miorita"
  • -800 gr.carne porc (fara grasime) sau amestec (2 portii porc si 1 parte pasare)
  • -1 pachet unt
  • -12 oua
  • -150 gr. smantana
  • - 4 linguri rase faina alba
  • - 2 linguri amidon alimentar
  • - 2 linguri ulei
  • - sare, piper, vegeta
  • - o ceapa mica
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu carne:

Se toaca carnea si se caleste impreuna cu ceapa si uleiul pana se albeste si nu mai lasa lichid, amestecandu-se continuu cu o furculita.Cand s-a racit se adauga 5 oua intregi si se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust cu sare piper si vegeta

Se desfac foile si se asaja pe rand in tava tapetata cu hartie.Untul se topeste usor si se intinde pe fiecare foaie.Amestecul de carne se imparte in 3.

Asezare in tava:- 3 foi prima parte de carne
- 3 foi, iar carne
- si iar 3 foi si carne.

Se acopera cu foile ce au mai ramas si se taie in patrate mari ca si cremesul. Dupa aceasta aranjare se pregateste partea de ornament: Se separa 7 oua si se pregateste albusul ca pt. tort dar fara zahar. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu smantanacare se adauga numai cand albusurile sunt bine batute.Se amesteca cele doua parti si se adauga faina si amidonul. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]