Bascute cu branza sau cu gem

de Bunica in Dulciuri, 30 Iul 2009 | 13379 vizualizari

 

O gustare excelenta pentru cand mi se scoala nepoteii.

 

INGREDIENTE

Compozitia de aluat:
  • 400 ml. lapte batut
  • 1 plic de drojdie uscata -7 g (.Dr. Qetker)
  • 2 oua
  • 100 g. unt
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingurita de sare
  • 800-1000 g. faina
  • Umplutura:
  • 300g. branza de vaca
  • 2 oua
  • ! galbenus de ou pentru uns deasupra
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza sau cu gem:

Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.(aproape o ora si jumatate).Se imparte in 18 parti si se fac bilute, care se lasa si ele la dospit. Cand s-au dospit se intind cu mana sau cu sucitorul, se pune branza sau gem la mijloc,  se pliaza parte peste parte si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a se da la cuptor se ung cu galbenus de ou. Se dau la cuptor circa 20 min. La inceput la foc iute (5 min.)  apoi la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza sau cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (7)

Bunica 1

02.08.2009, 09:20

S-au racit, dar te servesc cu mare placere.

mihaelar63 1

27.01.2010, 12:20

le pun la favorite daca au garni berea

babi5 1

06.10.2013, 21:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]