Bastonase cu vanilie

de Sim0na in Dulciuri, 2 Iul 2013 | 3531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g zahar pudra
  • 125 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu vanilie:

Untul l-am lasat la temperatura camerei 20 minute, apoi l-am pus in blander impreuna cu faina. Am mixat pana am obtinut un amestec sfaramicios, pe care l-am rasturnat intr-un castron. Am adaugat zaharul, vanilia, galbenusurile si putina sare, si am amestecat obtinand un aluat ferm, dar elastic. Aluatul obtinut l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru o ora.

Dupa timpul de odihna, am intins aluatul cu sucitorul, la o grosime de cca 1 cm, iar cu un cutit ascutit am taiat fasii la 1 cm grosime si cca 10 cm lungime. 

Bastonasele le-am pus cu grija intr-o tava tapetata, pe care am dat-o la cuptor pentru vre-o 15 minute, la 180 grade.Cum au iesit?! Absolut delicioase!!!

Abia mi-au ramas cateva ptentru niste poze rapide in ceas tarziu de seara.. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Geanina87 1

02.07.2013, 17:30

madi_marin 1

02.07.2013, 21:12

faci si la comanda? ca ma gandeam ca data viitoare cand ne vedem, sa imi aduci si niste betze d-astea, ca sigur imi plac...

Rocsi 1

02.07.2013, 21:18

Mmm ce aromate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine