Cautand branza dulce la Lidl am dat peste o crema de branza cu iaurt si vanilie, desi nu stiam cum este am zis ca trebuie sa incerc, clar ca e ceva bun. Creamy Quark-vanilie Milbona. Cand am pregatit umplutura nu am vrut sa pun gris, chiar daca umplutura era un pic mai moale, asa ca am hotarat sa fac o placinta in straturi, adica 2 foi de placinta, cateva linguri de umplutura si iar foi si umplutura pana am terminat foile.
Intr-un castron am pus crema de branza, am adaugat zaharul, nu am pus foarte mult zahar pentru ca si crema de branza era un pic dulceaga, am omogenizat, apoi am incorporat 6 oua + 3 albusuri, la final am adaugat stafidele.Am numarat foile din pachet, 12 la numar si le-am impartit 2 cate doua, le-am uns pe primele doua si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu peretii mai inalti, peste foi am pus cateva linguri de umplutura ( imaginar mi-am impartit umplutura sa-mi ajunga pentru toate foile), am procedat la fel pana am terminat foile si umplutura, ultimul strat a fost cu foi. Deasupra foilor am taiat untul bucatele mici si l-am distribuit pe toata suprafata. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand a inceput sa se rumeneasca am turnat laptele amestecat cu 3 galbenusuri si zaharul vanilat, am mai lasat la cuptor placinta pana ce laptele a fost tot absorbit. O nebunie de placinta, ca vorba aia nebun la nebun trage :)))))))))))))))))))))))))))