O reteta de la prietena mea,Mihaela Idriceanu
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bavareza-de-portocale.html
Este foarte aromata si usor de facut, mai ales vara , cand nu prea e practic sa folosesti cuptorul de la aragaz.
Se pune la fiert laptele cu coaja de la o portocala rasa.
Se bat spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Luam de pe foc si adaugam gelatina, lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si topita in cuptorul cu microunde 40 de secunde si amestecam pana se omogenizeaza.
Cand s-a racit complet adaugam sucul de la 2 portocale si amestecam, apoi frisca batuta si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare si fructele zaharisite taiate marunt. Se captuseste cu folie transparenta o forma de chec si se toarna in ea crema.
Piscoturile se inmoaie in suc de portocale si se aseaza peste crema. Se da la rece 3-4 ore, apoi se rastoarna pe un platou. Se decoreaza dupa gust.
Pofta buna!