Fursecuri alb-negru

de Toamna07 in Prajituri, 11 Mai 2012 | 12429 vizualizari

 

Poftiti la fursecuri aromate si fragede !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 25 bucati :
  • 150 gr. unt de buna calitate (nu cu apa in el ) :(
  • 150 gr. zahar farin vanilat
  • 300 gr.faina
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 30 gr. cacao
  • 1 galbenus
  • 1 vanilie
  • un strop de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri alb-negru:

Untul se freaca cu zaharul farin pana devine spuma.Adaugam oul ,sarea,faina cernuta,vanilia si coaja de lamaie.

Aluatul se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Bucata mai mica se framanta cu cacao. Ambele bucati le punem in folie alimentara si le dam la rece o ora. Bucata deschisa la culoare se intinde pana la 8 mm.,la fel si cea cu cacao .

Galbenusul se amesteca cu un strop de apa si ungem cu el foaia deschisa la culoare dupa care o asezam peste ea foaia cu cacao si trecem usor cu facaletul peste esle. Se netezesc marginile aluatului, se ruleaza si se da la frigider pentru o ora . Acest rulou se taie felii groase de 1/2 cm si asezam fursecurile bicolore, frumoase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incingem cuptorul.  Lasam la foc mediu 10-15 minute pana capata o culoare aramie,pe fund !

Toata casa o sa miroasa a vanilie ! Sunt fragede ,de efect si aromate !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri alb-negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

laura_n 1

07.06.2012, 15:24

Astazi le-am facut si eu! Sunt foarte bune

Toamna07 1

07.06.2012, 15:35


Sunt bucuroasa ca le-ai pregatit si ti-au iesit !
Pupici !

iry-gabriela 1

14.12.2014, 23:07

ce bine arata

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada