Bere de ghimbir

de elucubratiiculinare in Bauturi, 27 Sep 2012 | 6604 vizualizari

 

O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată.
După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri apă plată,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g ghimbir,
  • 1/2 lămâie,
  • 4 g drojdie proaspătă.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bere de ghimbir:

Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa. Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie. Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul). Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender. În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2). Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele. Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.
Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare. Se consumă rece.
PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :) Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bere de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

pe 01.10 la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 01.10 la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]