Sper sa va placa biscuitii mei facuti cu faina neagra, afine si lamaie. Sunt foarte buni dimineata langa cafea sau dupa-amiaza langa un ceai cald. Si daca si postiti sunt perfecti, pentru ca desi nu i-am facut cu acest scop ei nu contin nici un produs animal.
Anul trecut de Craciun am primit si acest cadou cumparat de la Tchibo, ma refer la literele pe care le asamblez si formez stampile. Am vrut sa fac o proba pentru sarbatori cand am sa fac din nou biscuiti cu numele celor dragi.
Intr-un bol amestecam margarina cu zaharul adaugand apoi coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Incorporam afinele (eu le-am pus congelate) apoi treptat adaugam faina alternand faina alba cu neagra (sau le puteti amesteca inainte). Dupa ce incorporam cam trei sferuri din faina, asezam compozitia pe masa tapetata cu faina si incorporam si restul de faina.
Coca obtinuta o punem in folie alimentara si o dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si impartim aluatul in 2-3.
Tapetam masa cu faina si intindem aluatul cu un sucitor. Punem si deasupra faina pentru a nu se lipi. Nu va speriati daca se mai zdrobesc afinele :).
Decupam aluatul cu o forma apoi asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 12-15 minute pana se rumenesc putin deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a servi.
1
Pastram biscuitii in cutie metalica inchisa
2
Puteti inlocui margarina cu untul daca nu ii doriti de post