Biscuiti cu cocos

de epurasha2bb in Dulciuri, 20 Ian 2011 | 6405 vizualizari

 

am vazut pe facebook margaretele fragede ale Laurei Adamache si mi-a venit pofta sa coc si eu ceva dulce in casa , sa miroasa frumos, insa eu am ales sa fac niste biscuiti cu nuca de cocos si vanilie, si a mirosit divin in casa si inca miroase! cred ca au innebunit vecinii!:))

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 150 g nuca de cocos alba razuita
  • 1/2 praf de copt
  • aprox 500 g faina dar eu cred ca ies mai fragede cu mai putina faina
  • 1 lingura smantana
  • aprox 200 g margarina Unirea (sau unt) deci un pachet
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 80 g zahar pudra
  • 2 oua(cred ca merge si fara oua sau doar cu galbenusrurile)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cocos:

Se face un aluat din toate ingredientele , eu am adaugat faina ultima data, in rest toate odata. Am framantat un aluat usor lipicios-elastic, care mirosea divin. Am intins o foiae si am decupat cu grija floricele.Le-am copt pe amble parti cate un pic si cand au fost rumene, le-am lasat sa se raceasca si le-am pudrat cu zahar pudra. Astea mici rontaie de zor la ele ! :) totusi eu zic ca daca nu puneam ouale intregi si puneam mai putina faina ieseau si mai fragezi dar merg si asa.

Sunt foarte gustosi dar nu asa sfaramiciosi cum mi-au iesit altii unde nu am pus decat galbenus si mai putin faina. In acel caz insa aluatul se manipuleaza mai greu dar rezultatul merita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, stafide si cocos