Biscuiti cu gem de caise(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 27 Mai 2016 | 5880 vizualizari

 

Inca o reteta de biscuiti cu gem de post, asemanatoare cu cea de biscuiti cu cacao si gem de prune. Se fac destul de usor si se poate pune orice gem va place. In loc de zahar tos, eu am adaugat zahar brun care da biscuitilor o aroma deosebita. 
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Edith. 

 

INGREDIENTE

  • 320 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de caise
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem de caise(de post):

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.

In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun.

Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana cand aluatul nu se lipeste de maini sau de vas.

Mie mi-au ajuns fix 320 g de faina, dar in functie de gemul pe care il veti folosi este posibil sa folositi mai putina sau mai multa faina. 

Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor arde.

Veti observa ca atunci cand ii scoateti din cuptor vor fi destul de moi, insa ii scoateti asa si ii lasati la racit pentru ca se vor mai intari. Dupa ce s-au racit complet ii pastrati intr-o cutie cu capac sau intr-o punga. 

Se pastreaza fragezi si 4-5 zile. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem de caise(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide in rulouri