Biscuiti cu gem si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 3274 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt la temperatura camerei;
  • 200 g zahar;
  • un praf de sare;
  • patru galbenusuri;
  • esenta de lamaie;
  • 50 g nuca de cocos rasa;
  • 450 g faina;
  • 5-6 linguri de gem de prune;
  • 150 g ciocolata alba + putin lapte pentru hidratarea acesteia;
  • 70 g nuca de cocos rasa.
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem si nuca de cocos:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de lamaie si se omogenizeaza. Se pun nuca de cocos si faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru biscuiti cu aluatul, apoi se formeaza biscuitii, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un biscuite, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos.

Dupa ce biscuitii s-au racit, se ung cu gem de prune si se lipesc cate doi de acelasi fel. Se lasa o ora-doua sa se inchege, apoi ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste. Se scufunda, pe rand, cate un biscuite (doar pe jumatate) in ciocolata, apoi se da prin nuca de cocos.

Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci