Biscuiti cu gem si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 3752 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt la temperatura camerei;
  • 200 g zahar;
  • un praf de sare;
  • patru galbenusuri;
  • esenta de lamaie;
  • 50 g nuca de cocos rasa;
  • 450 g faina;
  • 5-6 linguri de gem de prune;
  • 150 g ciocolata alba + putin lapte pentru hidratarea acesteia;
  • 70 g nuca de cocos rasa.
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem si nuca de cocos:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de lamaie si se omogenizeaza. Se pun nuca de cocos si faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru biscuiti cu aluatul, apoi se formeaza biscuitii, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un biscuite, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos.

Dupa ce biscuitii s-au racit, se ung cu gem de prune si se lipesc cate doi de acelasi fel. Se lasa o ora-doua sa se inchege, apoi ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste. Se scufunda, pe rand, cate un biscuite (doar pe jumatate) in ciocolata, apoi se da prin nuca de cocos.

Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]