Am ramas setata pe biscuiteala :P Voiam sa mai fac si aceasta reteta pentru concurs, dar nu am mai apucat. Dar mi-au ramas in cap, asa ca am trecut la treaba... Cum se vede si in poze am avut un mare ajutor. :D Merita facuti, sunt deliciosi. Pana i-am terminat de facut am devorat, impreuna cu piticul, o tava de biscuitei. Cand zic 10 portii, ma refer la 10 tavi :D
Fierbem cartofii in apa, cu putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale si putina sare. Urmeaza telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si intindem cate o foaie de cca. 1 cm grosime, pe blatul de lucru presarat cu faina. Taiem cu formele biscuiti, pana terminam aluatul si ii transferam in tava/tavile :D tapetate cu hartie de copt. Ungem biscuiteii cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si evident chia :D ( fiecare biscuite cu altceva). Ii coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos! Pofta buna!
1
Atentie! creeaza dependenta.
2
puteti folosi orice branza in loc de branza de capra
3
se pot presara si cu cascaval ras