Shortbread sunt biscuiti englezesti pentru un five o'clock reusit.
Prepararea lor este foarte simplã, nu este nevoie de mixer.Avantajul acestor biscuiţi este acela că aluatul necopt se poate prepara şi păstra în congelator, astfel, poţi pregăti biscuiţii când doreşti.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura.
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Ouale le batem bine , adaugam iaurtul cate putin apoi untul topit.
Rasturnam compozitia in gaura facuta in faina si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.Adaugam merisoarele framantand sa se amestece si ele.
Pe masa punem o fata de masa presarata cu faina, punem aluatul si il mai framantam de 2-3 ori sa se omogenizeze bine.
Intindem un aluat cam de un deget grosime , taiem patrate cu latura de 5-6 cm , apoi fiecare patrat il taiem oblic sa obtinem cate 2 triunghiuri.
Punem biscuitii pe doua tavi cu hartie de copt, lasand distanta intre ei.
Dam pe rand tavile la cuptor sa se coaca biscuitii cam 20 de minute pina se fac aramii deasupra.
Punem pe un gratar de sarma hartie de copt ,pe care vom aseza biscuitii copti, asa fierbinti si ii vom unge cu glazura facuta din coaja si zeama de portocala amestecate bine cu zaharul.
Biscuitii se pot servi atat calzi cat si reci.
Pofta mare !
1
Nu trebuie amestecat mult aluatul, trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.