Ce putem face cu un rest de briosa sau paine? Un Pudding englezesc? L-am facut deja aveti reteta aici .
Alte retete "anti-gaspi" ? Friganele, si-n plus cu o garnitura de zmeura.
M-am inspirat de la reteta bucatarului francez Cyril Lignac.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/friganele-sau-french-toast.html
Cand fac friganele, ma gandesc de fiecare data la filmul Kramer vs. Kramer si la scena micului dejun.
Este ulltimul mic dejun intre fiu si tata, inainte ca mama sa vina sa recupereze micutul.
O scena scurta de 1 minut 30 s plina de tristete.
Tata incearca sa pregatesca friganele ca de obicei, fara a arata fiului ca este distrus.
Cateva scene aici: https://youtu.be/u5iyPqiSccU
Garnitura de zmeură:
Am folosit un rest de Brioşă belgiană
Incepeti cu garnitura de zmeura.
Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe pentru a lasa sucul sa iasa. Lasati cateva minute, astfel incat zmeura sa ramana inca intreaga. Adaugati cateva fructe intregi, luati de pe foc si rezervati.
Prreparati friganelele:
Amestecati zaharul, vanilia, ouale si adaugati treptat laptele. Inmuiati feliile de briosa in compozitie.
Prajiti-le in untul topit, intr-o tigaie incinsa.
Adaugati un pic de zahar-15 g in tigaie, pentru a carameliza briosa.
Depuneti garnitura de zmeura deasupra si presarati zahar pudra.
Serviti sunt delicioase :)
1
folositi paine/briosa veche, pentru ca cea proaspata are tendinta sa se sfarame;
2
pentru ca painea sa prinda crusta aurie, asigurati-va ca tigaia este incinsa si presarati un pic de zahar.