Fragezi si foarte aromati care pentru copii vor fi o incantare. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/biscuiti-pentru-craciun/
Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza ingredientele.Se adauga faina, praful de copt si praful de sare. Va rezulta un aluat moale, dar care sa nu se lipeasca de mana. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina faina pana cand nu se mai lipeste de maini, dar atentie sa nu se intareasca prea rau aluatul.
Se presara faina si pe suprafata de lucru unde intindem aluatul.
Se intind foi subtiri, cam de jumatate de cm si se in taie diferit forme. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la cuptorul preincalzit cam 7-8 minute, trebuie sa ramana albi la culoare, nu este nevoie sa se aureasca pe margine sau pe fund pentru ca atunci vor fi prea tari. Mie mi-au iesit 5 tavi de biscuiti.
La compozitia de la ultima tava am adaugat si 1 lingurita de scortisoara si 1 lingurita de cacao si astfel si-a schimbat culoarea, a devenit mai maronie.
Se scot pe platou si se lasa la racit.
Se face o glazura astfel: se bate un albus de ou spuma, se adauga 150 g zahar pudra si se mixeaza pana cand acesta se topeste, iar la final adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.
Cu aceasta bezea se orneaza biscuitii pe margine si se adauga bombonele colorate.
Daca la inceput sunt putini tari, a 2-a zi se vor inmuia foarte mult.
1
Se pot pastra mai multe zile in cutii metalice.
2
Se pot pudra mai simplu cu zahar pudra.