Biscuiti sarati

de simsim82 in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 8493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa
  • sare (dupa gust)
  • 2 linguri mac sau susan
  • 100 ml ulei (de masline)
  • 1 lingurita drojdie uscata sau 10 g drojdie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti sarati:

Se dizolva drojdia in jumatate din cantitatea de apa, se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu putina sare, apoi se adauga drojdia si uleiul. Se amesteca usor, adaugand si restul de apa, putin cate putin.

La final se adauga macul/susanul si se framanta pana obtineti un aluat lucios si nelipicios (cca 5 minute). Se lasa aluatul la crescut 1 ora, apoi se intinde o foaie subtire din care decupam biscuitii (pe care ii puteti presara cu putina sare fina, daca ii vreti mai sarati). Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza biscuitii la distanta destul de mica (nu cresc prea mult). Se incalzeste cuptorul la 175 grade C si se da tava la cuptor pana incep sa devina biscuitii aurii.

Sunt foarte buni ca aperitiv sau gustare pentru copii ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti sarati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ela94 1

10.05.2014, 20:55

ai mei au iesit tari :| si am pus tot ce scrie in reteta, de ce??

simsim82 1

10.05.2014, 23:42

Ela94, nu stiu de ce...imi pare rau! Depinde ce faina folosesti, iar la cuptor nu trebuie lasati prea mult, pentru ca in momentul in care se racesc se mai intaresc.

Ela94 1

18.05.2014, 15:44

simsim82 eu am folosit baneasa...ori ca, cuptorul nu era destul de cald..cine stie, oricum si tari sunt buni )

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Biscuiți cu cașcaval - Gustarea crocantă și delicioasă