Reteta de preparare a papanasilor

de JulyCris in Dulciuri, 1 Oct 2014 | 4327 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Papanasii au loc de cinste prin restaurantele de la noi,pe langa clatite sau tiramisu. Eu ii prefer de fiecare data. Cei mai buni papanasi pe care i-am mancat(ai mei fac exceptie,logic ;) ) au fost la Caciulata,la restaurant Cozia.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Aluat
  • 250 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lplic zahar vanilat bourbon
  • 1 plic zahar vanilat cu scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 gr faina
  • ulei pt prajit-500 ml
  • Pt decor smantana dulceata de afine
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol punem branza de vaci bine scursa si ouale si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi pe rand restul ingredientelor. Praful de copt si bicarbonatul se sting intr-o lingura cu zeama de lamaie. Aluatul este destul de moale si lipicios,asa ca toata manevra o vom efectua cu o lingura. Daca puneti mai multa faina,papanasii nu vor mai fi fragezi.

Pe masa bine infainata,punem o lingura din compozitie. Cu mainile,infainate si ele,formam o bila pe care o aplatizam. Facem cu degetul o gaura in mijloc. Procedam asa pana terminam toti papanasii.(Vezi foto). Oprim compozitie si pt bilutele pe care le vom pune deasupra. Punem intr-o cratita uleiul la incins,apoi adaugam papanasii. Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Atentie! Papanasii se vor rumeni foarte repede,asa ca nu-i scapati din ochi. prajim si bilutele care vor fi deasupra. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta de bucatarie.

Asamblare

Pt o portie e nevoie de 2 papanasi.

Punem papanasii pe farfurie,mijlocul il umplem cu dulceata de afine,punem bila deasupra,apoi smantana si peste o lingurita de dulceata. Se servesc calzi.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit smantana la galetusa care fiind prea "tzeapana" am subtiat-o cu putin lapte dulce si am adaugat si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate