Boccacio

de Denissa in Dulciuri, 17 Ian 2014 | 4613 vizualizari

 

Reteta am luat-o dintr-o revista "Practic in bucatarie". Nu am insiropat-o cu cafea ca in reteta originala ci cu un sirop de zahar, iar nuca pe care am folosit-o la decorat am prajit-o putin in cuptor. E delicioasa !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 150 gr nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3-4 linguri apa
  • 1 esenta de rom
  • Decor
  • 100 gr nuci prajite ci tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boccacio:

Blatul

Se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile si apa. Se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.
Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se amesteca cele 2 compozitii incorporand treptat albusurile spuma si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil.

Se coace la cuptor circa 40 de minute sau dupa ce trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema de mascarpone se freaca spuma zaharul pudra cu zaharul vanilinat si untul. Se adauga mascarponele si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se prepara siropul de zahar amestecand intr-o cana toate ingredientele.

Dupa ce blatul s-a racit se inteapa cu furculita (pentru a patrunde cat mai bine siropul) si se insiropeaza.

Se ia putina crema si se unge blatul atat pe partile laterale cat si in partea de sus.

Crema ramasa se intrduce intr-un posh cu ajutorul caruia facem "moatze" lasand in mijloc un cerc liber in care vom pune nucile prajite in prealabil si tocate cu cutitul sau date prin robot la functia "pulse" cateva secunde.

Nuci tocate vom pune si pe marginea blatului.

 

E un deliciu !

TIPS-URI

1

Se poate adauga si cacao in crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Boccacio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Denissa 1

20.01.2014, 10:12

Dia e intr-adevar o bunatate. Il fac mereu cand sunt pe graba si vreau ceva mai special dar nu complicat.

mihaelar63 1

07.04.2015, 17:51

Super

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata