Boeuf Stroganoff

de elucubratiiculinare in Vita, 5 Noi 2012 | 4540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g mușchi sau nucă de vită,
  • 1 ceapă mică,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 150 g ciuperci,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură unt,
  • 1 linguriță amidon alimentar,
  • 200 ml supă de vită (legume) sau apă,
  • 2 linguri smântână grasă,
  • frunzulițe de busuioc,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • 100 g cușcuș,
  • 1 lingură unt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Stroganoff:

Pregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper.

Carnea se spală și se taie în bucățele lungi de 5 cm și groase de 1 cm. Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm untul și prăjim carnea uniform la foc mare 2-3 minute. Se scoate și se păstrează la cald. Reducem focul, adăugăm ceapa tocată fideluță și o călim până devine aurie. Adăugăm ciupercile tăiate felii și usturoiul  tocat mărunt și călim pentru 3-4 minute. Amestecăm amidonul cu supa și turnăm în tigaie amestecând ușor. Lăsăm la foc mic 2-3 minute sau până se îngroasă sosul. Adăugăm smântâna și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Aducem carnea în tigaie și amestecăm ușor.

Servim fierbinte pe pat de cușcuș și ornăm cu frunzulițe de busuioc sau pătrunjel proaspăt  tocat.  

Poftă bună!

PS: Cușcuș-ul se poate înlocui cu paste scurte sau tăiței.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de burta