Bomboloni

de nadina73 in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 6585 vizualizari

 

Bombolonii sant niste gogosele mai mari ,se se servesc la micu dejun cu gem sau crema,sant noi pufoase si nu te mai poti opri din mancat

 

INGREDIENTE

  • 900g faina
  • 375 ml lapte caldut
  • 30 g drojdie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 90 g unt
  • coaja de lamaie
  • 2 esente de vanilie
  • putina sare
  • zahar tos pt decor
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni:

Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar se lucreaza foarte bine cu el

Se lasa la programul de framantat+dospit aproximativ 2 ore (sau se framanta cu mana)

Dupa ce aluatul a dospit se scoate, se framanta putin pe masa de lucru cu faina dupa care se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm ,se taie cu un dispozitiv sau cu un pahar cu gura mai mare. Se lasa la dospit aproximativ 30 minute. Dupa ce gogoselele au crescut se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti. Va ramane o dunga alba la mijloc. Se dau prin zahar tos sau se pot umple cu gem.

Sunt atat de moi si de pufoase, ca nu te mai opresti din mancat, deci nu e pt cele care tin dieta

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]