Bors calugaresc

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 23 Mar 2018 | 3964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 ardei grași (kapia, gogoșari)
  • 3 linguri ulei
  • 1 litru borș
  • 1 conservă cu roșii în suc propriu
  • sare
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 legătură leuștean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors calugaresc:

Varza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei. Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt. Adăugăm și ardeiul curățat de cotor și tocat mărunt. Dacă aveți ardei kapia sau gogoșari nu ezitați să-i folosiți pentru că sunt mult mai gustoși. Adăugăm varza tocată și 2 litri de apă. Fierbem pentru minim 30 minute. Adăugăm roșiile tocate cu tot cu sucul lor și mai fierbem 10 minute. Adăugăm borșul și mai fierbem alte 10 minute. După ce stingem focul adăugăm verdeața tocată și condimentăm cu sare. Se poate servi atât caldă, dar și rece. Ardeiul iute se poate folosi după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors calugaresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]