Bors de fasole boabe

de Mariuka in Mancaruri de post, 3 Mar 2012 | 3910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe 
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • zarzavat ( conservat de toamna)
  • loboda 
  • patrunjel 
  • marar
  • sare
  • cimbru uscat de gradina 
  • bors proaspat
  • 200 ml suc de rosii
  • fidea subtire 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

Se opareste fasolea, se scurge de apa si se pune la fiert cu cimbru si aproape de final se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul tocate. 

Dupa ce a fiert fasolea bine se adauga si 2 linguri de zarzavat si se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se adauga o mana de loboda si marar de la congelator si se lasa sa dea un clocot. 

Se adauga sucul de rosii si borsul dupa gust. Dupa ce s-a pus borsul se mai lasa sa dea cateva clocote si se adauga fidea, dupa preferinta (eu am pus doar o mana).

Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba borsul impreuna cu fideaua.

Se serveste cu patrunjel verde tocat ( eu am avut la congelator) si ardel iute, pe care eu am uitat sa-l fotografiez :D

Pofta mare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta