Bors de fasole verde

de RODIMUR in Ciorbe, 31 Mai 2019 | 2379 vizualizari

 

Am făcut zilele trecute un borșuleț tare gustos, cu fasole verde și multe legume, pentru că soțul meu preferă borșurile acrișoare. Este un borș foarte bun, care poate fi servit și în zilele de post, cu mămăliguță caldă și moale și cu ardei iuți.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/4 țelină mare
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 4 cartofi noi, mari
  • 1 litru de borș natural preparat în casă/de putină
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole verde:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele și usturoiul se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, peste ceapă și usturoi. Se lasă legumele la foc mic, ca să se înmoaie și să scadă lichidul lăsat de roșii. Se adaugă pasta de tomate, se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă tigaia încă două-trei minute la foc mic.

Păstăile se curăță, se aleg și se dau separat în clocot pentru 4-5 minute, după care se strecoară și se adaugă în oala în care rădăcinoasele sunt fierte pe jumătate.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oală. După două-trei clocote, se adaugă și legumele călite și apoi borșul, strecurat. 

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se mai lasă borșul la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu: sare, piper și cumbru, se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc și după 10-15 minute, borșul poate fi servit, eventual cu mămăliguță și cu ardei iute, proaspăt, sau murat în oțet. Cine vrea, poate îmbunătăți borșul cu 1-2 linguri de smântână.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare.

2

Pentru ca fasolea verde să nu ”acopere” celelalte legume cu gustul său puternic, este bine să i se dea un clocot scurt și apoi, strecurată, să fie adăugată, pentru a fierbe definitiv, în oala de borș/ciorbă.

3

Cartofii noi, tăiați cubulețe, vor fi ultimele legume adăugate, la fiert, în afară de cele călite.

4

Este bine, pe cât posibil, să folosiți borș natural, de putină, sau preparat în casă.

5

Fierbeți borșul un clocot-două, după ce îl veți adăuga în oală.

6

După ce condimentați borșul cu: sare, piper și cimbru, luați oala de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii