Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi

de RuxyRux in Ciorbe, 29 Oct 2012 | 8901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpe si piept de pui dezosate in jur de 800 gr
  • 2 linguri ulei vegetal(de palmier)
  • zarzavat de ciorba: 4 morcovi, 1 telina mare, 3 ardei grasi, 2 dovlecei, 2 radacini de patrunjel mari, 1 ceapa mare rosie, ( cat trei mai mici), 5 cartofi maricei
  • verdeata cate 1 legatura de marar, patrunjel, leustean
  • 400 gr iaurt
  • 3 galbenusuri
  • 1 kg bors proaspat
  • 5 catei mari de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi:

Zarzavaturile se toaca mai mari( mai din topor). Verdeata se toaca si ea marunt.

Carnea se spala bine, apoi se taie marunt.'

Intr-o oala punem 1/2 cana de apa, apoi si uleiul si in ea pe rand zarzavaturile, o parte din verdeata, apoi carnea, adaugam apa cat sa fie destula si sa poata fierbe.

Eu folosesc oala ZEPTER si timpul de preparare se scurteaza considerabil.

Verificati sa fie carnea fiarta, de regula in maxim o ora putem drege borsul( asta daca nu avem pui de tara care fierbe mai greu).

Se amesteca galbenusurile cu iaurtul si apoi usor cu borsul. Se ia cu polonicul din oala si se adauga usor peste compozitia de iaurt si ou,  pana se infierbanta usor si apoi se toarna totul in oala. Punem si usturoiul zdrobit prin pasator si potrivim gustul de sare.

Inca cateva clocote si borsul este gata.

Mai adaugam verdeata proaspata deasupra si lasam acoperit pana servim. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de pui cu taitei de casa