Bougatsa

de LicutaMarin in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 10610 vizualizari

 

Un dulce inspirat din bucataria greceasca, ce m-a cucerit pe loc.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahăr
  • 100 gr gris
  • 4 gălbenusuri
  • 150 gr unt
  • un pachet foi de placinta (8 portii)
  • o esentă vanilie
  • 1 lingurită coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

1. Se mixeaza gălbenusurile cu zahărul până acesta se dizolvă. Punem amestecul deoparte.

2. Se pune laptele intr-o cratita pe foc, impreuna cu coaja de lămâie si esenta de vanilie. Când laptele se apropie de punctul de fierbere, se reduce focul la minim si se adaugă grisul putin câte putin amestecând în continuu cu un tel. Compozitia rezultata trebue să aibă consistenta unei budinci vâscoase. Se adaugă gălbenusurile frecate cu zaharul si se amestecă până sunt încorporate bine. Se ia crema de pe foc si se lasa să se răcească.

3. Între timp, se topeste untul. Odată ce crema s-a răcit, se întind foile de placinta pe suprafata de lucru. Pentru o portie de bougatsa se folosesc doua foi. Se unge o foaie cu unt si se pune o altă foaie peste ea. Se pun 2-3 linguri de crema în centrul foilor si se împăturesc foile peste cremă, din lateral întâi, apoi din stânga si dreapta.

4. Plicurile astfel obtinute le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu unt pe deasupra si le dam la cuptor la foc mediu  timp de 20-25 minute. Mie mi-au incaput doar 6 in tava, celelalte doua le-am copt pe urma.

5.Bougatsa se serveste caldă si pudrata generos cu zahăr pudră.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune, mere si nuci