Branzoaice moldovenesti

de micki in Dulciuri, 24 Feb 2010 | 10981 vizualizari

 

Le face mama mea....tare bune sunt !

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 600 gr de faina
  • 2 oua
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 200 ml de lapte
  • 150 gr de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 30 ml de ulei
  • pt umplutura:
  • 500 gr de branza de vaci
  • 100 gr de zahar
  • stafide
  • 2 oua
  • arome la alegere(vanilie,rom)
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice moldovenesti:

  • Mai intai facem maiaua astfel:Drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se topeste in 50 ml de lapte caldut,apoi se adauga treptat 100 gr din faina.Se lasa la dospit 15 minute
  • Cat timp creste maiaua pregatim intr-un caston ouale cu zaharul ,esenta,sarea,amestecam bine,apoi adaugam laptele caldut.
  • Amestecul de lapte,oua si zahar il turnam peste maia,amestecam bine,apoi adaugam putin cate putin faina si uleiul pana vom obtine un aluat fin si elastic,pe care il vom lasa la crescut intr-un loc caldut,timp de o ora.
  • Intre timp pregatim umplutura,si o lasam deoparte.
  • Dupa ce a crescut aluatul vom incepe sa modelam branzoaicele
  • Impartim aluatul in circa 15 bucati,fiecare bucata o vom intinde pe masa ,vom pune o lingura de umplutura in mijlok apoi o vom inchide dupa cum se vede in poze,le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt le vom lasa la crescut pentru o alta jumatate de ora apoi le vom da la cuptor timp de circa 30 minute la 180 grade

TIPS-URI

1

se servesc cu lapte batut,iaurt,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Sylvia 1

24.02.2010, 22:29

Nota maxima, excelent arata !! nu am mai mancat de o vesnicie asa ceva

micki 1

25.02.2010, 17:02

Multumesc mult Silvia!

elena1988 1

12.03.2011, 14:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru