Am reusit sa adun o multime de retete de briose (chiar si dietetice). Toate au in comun ingredientele de baza. Ce le face diferite unele de altele este imaginatia fiecaruia si talentul de a le transforma dintr-o prajitura comuna intr-o briosa delicioasa si eleganta buna de servit intr-o dupa amiaza racoroasa alaturi de o ceasca de cafea cu scortisoara sau de un pahar cu lapte.
Eu am luat cate putin de la fiecare reteta (si le multumesc tuturor celor de la care am retetele) si iata ce a iesit.
Se sparg cele trei oua intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul (pana se albeste compozitia si face banuti deasupra) si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele si untul topit (foarte putin). Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie. Se adauga stafidele, coaja de portocala si ciocolata rasa. Se amesteca compozitia si apoi se pun briosele in forma unsa cu ulei sau unt topit. Este bine ca in formele de briose sa pui acele hartiute de briose. Eu nu am avut dar au iesit bine si numai cu forma unsa.
Se coc la foc potrivit timp de 30-35 minute. Se lasa sa se raceasca in forma 5 minute si apoi se scot. Se orneaza cu ciocolata topita pe baie de aburi sau simplu cu zahar pudra. Sunt deliciose si numai bune de savurat.