Briose cu citrice

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Feb 2017 | 2297 vizualizari

 

 Briose pufoase cu crema de lamaie, decorate cu frisca, bombonele, coaja de portocala si flori de napolitana.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf lingurita sare
  • o lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri (rase) faina
  • 100 g unt
  • coaja de lamaie
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • bomboane colorate decorative
  • flori de napolitana
  • coaja de portocala
  • putina ciocolata rasa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu citrice:

 

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate: faina, praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

 Se toarna cateva linguri din compozitia rezultata intr-un castronel si se amesteca cu putina cacao. 

Se toarna compozitia intr-o tava de briose in care am pus si hartiute pentru briose. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 15 minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Se obtin 15 briose.

 Pentru crema: se pune laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina intr-o craticioara si se fierbe pe foc mic, amestecand tot timpul cu un tel pentru a evita cocoloasele. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic un minut, se da de pe foc. Se adauga untul si coaja rasa de la o lamaie si se amesteca bine.

 Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

 Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umple cu crema, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de napolitana.

 Sfat: Daca doriti sa nu irositi miezul scobit mai devreme din briose, acesta se poate aseza in forme de ceramica, decorate apoi cu crema si frisca, tot ca briosele. In plus, le puteti stropi cu putina cafea. Sunt foarte gustoase.

 Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/briose-cu-citrice.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Candy Chocolate Muffins