Briose cu cocos si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 21 Oct 2013 | 3162 vizualizari

 

Fetita mea cere destul de des nuca de cocos . II place tare mult sa bea laptele din ea , obligatoriu cu pai.
De data asta nu s-a atins nimeni de miez asa ca am pus de niste briose.
Eu le-am spus pestrite .

 

INGREDIENTE

  • o nuca cocos
  • 100 gr ciocolata
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • praf de copt un plis
  • zahar vanilat- un plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cocos si ciocolata:

 

Nuca de cocos o golim de suc (pastram sucul) , o spargem si o curatam de coaja aceea maro care ramane pe pulpa.

O dam pe razatoarea mica

Ciocolata ( de care doriti ) o razuim si pe ea

Intr-un bol spargem ouale si le batem cu zaharul pana se topeste

Adaugam uleiul in fir subtire  si laptele .

Ar fi bines a lasati mixerul deoparte , pentru ca obtineti un aluat moale care stropeste tare .

Adaugam faina si praful de copt , amestecam

Punem nuca de cocos razuita si ciocolata .

Pregatim formele de briose si punem in ele aluatul , cam 2 linguri intr-o forma .

Dam la cuptor pentru 20 minute .

 

 

 

TIPS-URI

1

In loc de lapte puteti pune laptele de cocos

2

daca nu aveti nuca de cocos proaspata se pot pune fulgi

3

le puteti decora cu glazura de ciocolata sau frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

21.10.2013, 15:28

Vreau o briosa

anca_rm 1

21.10.2013, 15:37

Rocsi , cu mare drag

mihaelar63 1

26.10.2013, 09:05

Ce-mi plac !!! Le vreau si eu !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie