Briose cu dulceata de portocale

de cristinne in Prajituri, 9 Feb 2012 | 6092 vizualizari

 

Briose aromate cu portocale.
Mie imi place culoare lor usor portocalie data si de la zaharul brun excesiv de inchis la culoare dar si de la sucul de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr iaurt
  • 150 gr unt
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • vanilie
  • sucul d ela o portocala
  • dulceata de portocale (eu am facut-o pe loc)
  • 200 gr zahar brun
  • 1/4 plic de praf de copt (adica un vb de cutit)
  • coaja rasa de portocala (un varf)
  • PS dulceata de portocale:
  •  2 portocale 
  • 200 gr zahar brun
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dulceata de portocale:

Eu am facut intai dulceata din portocale

2 portocale le-am cojit si am indepartat coaja alba (prostie din partea mea ca daca lasam cu tot cu coaja cred ca iesea mai buna..asa nu prea a avut gustul intens de portocala daca coaja a fost indepartata.dar o sa stiu pe viitor). Se pun la fiert cubuletele de portocala si se arunca prima apa dupa ce au fiert primele 2 minute. Apoi se amesteca cu 200 gr de zahar si se caramelizeaza pe foc usor la foc mic pt cateva minue, lasandu-se apoi sa fiarba usor cateva minute pana scade zeama si pana se leaga usor (o sa vedeti) Oricum nu o facem pt pastrat la borcan, asa ca e ok oricum ar fi. Se ia si se lasa la racit.

Briosele: Se freaca zaharul cu untul tinut la temperatura camerei inainte, f bine. Se adauga rand pe rand cate un ou. Se adauga apoi sucul de portocale amestecat cu iaurtul. Se freaca totul ff bine si se adauga si restul de ingrediente.

Se toarna in forme(am ramas fara hartiute, asa ca am tapetat cu unt si faina formele de teflon).O parte de aluat, apoi o lg de dulceata de portocale, apoi iar o lg de aluat.

Se da la cuptorul preincalzit pt 20-25 de min la 200 de grade

Ies ff moi si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana