Briose cu portocala si frisca

de Retete_din_suflet in Prajituri, 5 Mar 2013 | 4231 vizualizari

 

Pentru ca a venit primavara, am facut cate un martisor dulceeee....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 oua,
  • 80g unt topit si racit,
  • 130g zahar,
  • 1portocala mica (coaja si zeama),
  • 170g faina,
  • 2 lingurite de praf de copt,7g,
  • 70 ml lapte.
Ornat:
  • 200ml frisca,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • cirese confiate si 1 patratica de ciocolata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocala si frisca:

Topim untul si pana pregatim compozitia se va raci.

Amestecam faina cu praful de copt.

Spalam portocala.Odam prin razatoare si dupa o stoarceam.

Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. La inceput le batem 1min fara zahar, dupa care punem cate o lingura de zahar mixand continuu, omogenizam, zahar, omogenizam....pana terminam zaharul.

Galbenusurile se amesteca cu zeama si coaja de portocala.Se adauga laptele si untul topit.Faina si omogenizam bine. Adaugam compozitia peste albusuri si mestecam usor cu o lingura sau cu telul pana la omogenizare.

Galbenusurile se amesteca cu zeama si coaja de portocala.Se adauga: laptele si untul topit, faina si omogenizam bine. Adaugam compozitia peste albusuri si mestecam usor cu o lingura sau cu telul pana la omogenizare.

Trebuie sa iasa un aluat grosut, aerat, pufos. Ca o smantana buna, grasa, ca si consistenta. :D
Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. Pregatim tava cu hartie de briose/muffins  si punem compozitia in forme. Eu pun aluatul in forma cu o lingura de inghetata, e mai mare si mai usor asa.

Se dau la cuptor 15-20min-180ºC pana se rumenesc.

Batem frisca cu un plic de zahar vanilat. Ornam cu frisca, punem o cireasa si presaram putina ciocolata.
Foarte buni si pufosi!

TIPS-URI

1

In caz ca primii muffins au crescut dar s-au lasat si au iesit putin nefacuti la mijloc mai adaugati 1-2 lingura de faina, asta in cazul in care nu aveti un aluat prea gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]