Briose de ciocolata cu visine si mot de frisca

de mirela0911 in , 11 Dec 2018 | 4228 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult timp briose si am zis ca e ocazia perfecta pentru un astfel de desert care iti incanta privirea si gustul. Si de aceasa data m-a ajuat frisca Montare D'oro cu ajutorul careia am facut moatze mandre si pufoase pe briose. Si pentru ca se apropie Craciunul, aceste briose ii vor incanta pe cei mici cu siguranta si pe Mos Craciun.
Incepe sa imi placa tot mai mult aceasta frisca care are tinuta, se bate repede si are un gust bun, iar zahar nu mai trebuie adaugat, aceasta fiind deja dulce.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 lg cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 75 ml ulei
  • 125 ml lape dulce
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte
  • visine congelate/din compot
  • suc de visine din compot - pt. insiropat
  • 200 ml frisca lichida Montare D'oro
  • visine
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu visine si mot de frisca:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza. 

Ciocolata se topeste impreuna cu laptele, se lasa sa se racoreasca apoi se toarna peste compozitie. Se mixeaza din nou pana se incorporeaza in aluat.

Se pregateste tava speciala cu hartiute pentru briose. Se umplu formele pe trei sferturi cu aluat iar deasupra se asaza cateva visine. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade si se lasa cca 30 de minute sau pana trec testul scobitorii. Se scot din cuptor, se pun pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca apoi se pregateste un posh.

Briosele se insiropeaza cu sucul de visine din compot apoi se orneaza cu frisca. Deasupra se pune cate o visina si se servesc cu mare pofta. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga visine si in compozitie, nu doar deasupra briosei inainte de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu visine si mot de frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat