Broscute cu nuca

de diaconta in Dulciuri, 26 Dec 2016 | 12857 vizualizari

 

Nu prea am vrut să mai fac nimic dulce, prea am abuzat la capitolul acesta .
Totuşi nu am rezistat ispitei de a încerca aceste prăjiturele şi bine am făcut pentru că au ieşit foarte bune, fragede şi nu prea dulci, având consistenţa aluatului de foietaj.
In plus, este o reţetă foarte simplă. Eu nu am avut răbdare şi le-am făcut mai mari, probabil ar fi fost mai aspectuoase dacă erau mai mititele.
Si dacă tot le-am testat, le-am înscris la capitolul “ bunătăţi pentru colindători”,sun sigură că le vor fi pe plac.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de aluat:

  • 100 g untura (sau unt gras)
  • 200 g smântâna 20% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 330 -350 g faina
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 100 g unt moale pentru uns foaia

Pentru umplutura:

  • 3 albusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 150 g nuca macinata

Zahar pentru pudrat

Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscute cu nuca:

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt.

Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar.

Când am obtinut o compozitie omogena,am împatit aluatul în trei,apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca se va întinde mai usor.

Apoi am întins fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara si am uns cu untul moale.

Foaia se întinde cât mai subtire posibil ,având grija sa nu se rupa la uns.

Am rulat strâns fiecare foaie,am acoperit cu o folie alimentara si am lasat  la frigider câteva ore, puteti lasa si peste noapte.

Inainte de a scoate aluatul de la frigider,am pregatit umplutura.

Am mixat albusurile,am adaugat zaharul si apoi am încorporat nuca prajita si macinata.

Am scos pe rând rulourile de aluat de la frigider.Am taiat fiecare bucata în aproximativ 10 bucati.

Daca le faceti mai mici.puteti sa le taiati în 15-20 de bucati.

Am întins fiecare bucata taiata în forma dreptunghiulara,am pus umplutura,apoi am  rasucit capetele lasând sa se vada umplutura la mijloc.

Le-am asezat într-o  tava tapetata cu hârtie de copt.Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute sau pâna se rumenesc usor.

Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am pudrat cu zahar.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

29.12.2016, 13:50

Rocsi,pai de-astea se pot manca multe ca nu sunt nici prea dulci,nici cremoase

diaconta 1

29.12.2016, 13:50

Mihaela,poate pentru ca nu sunt verzi ci palide cum a zis Cleme ))
Or fi bolnave broastele mele

kytz 1

30.12.2016, 20:50

foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura sarbeasca, Tunischi