Budincă de ciocolată cu portocale

de madi_marin in Dulciuri, 29 Oct 2011 | 4802 vizualizari

 

Mie mi se pare delicioasă combinaţia asta acum cand afară e frig. Nu stiu de ce....Azi mi s-a făcut poftă de ceva usor de facut şi mai uşor de mâncat. Aşa că am ales budincuţa asta delicioasă....

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 200 ml suc de portocale
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură cu amidon
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de ciocolată cu portocale:

Laptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă şi cacaoa dizolvată în puţină apă fierbinte.

Cand lichidul fierbe se adaugă amestecul de gălbenuşuri. Se amestecă repede până se îngroaşă. Se da la răcit acoperind budinca cu o folie de plastic ca să nu facă crustă.

Se serveşte în cupe ornată cu ciocolată rasă sau  frişcă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Eu am folosit suc de portocale de la cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de ciocolată cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

diaconta 1

17.05.2015, 20:12

Gabrielasfechis,in cazul acesta,amidonul are rolul de a ingrosa compozitia deci o poti inlocui cu faina,in nici un caz cu bicarbonat sau amoniu ,care sunt agenti de crestere.

gabrielasfechis 1

19.05.2015, 15:38

multumesc am luat amidon , vreau sa o incerc saptamana asta

Ancutsa 1

05.10.2016, 16:11

Delicioasa! Si mai ales, te inveseleste un pic pe vremea asta ploioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello