Budinca de conopida

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 15601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 100 g unt
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g sunca Praga
  • 3 lg pesmet
  • sare
  • piper (optional)
  • smantana
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte.

Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir subtire peste untul topit, amestecand pana se ingroasa . Luam de pe foc si adaugam galbenusurile de ou pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Adaugam si cascavalul dat pe razatoarea mica. Daca mai este necesar, adaugam sare. Omogenizam bine.

Intr-o forma de tarta (d = 25 cm), unsa cu unt si peste care am presarat 3 linguri cu pesmet, asezam buchetelele de conopida stoarse de apa. Deasupra punem sunca Praga taiata bucatele, iar apoi sosul alb . Dam la cuptor la foc mic, timp de 30-40 minute ( pana cand se rumeneste putin deasupra ).

Taiem o bucatica, asezam o lingura cu smantana deasupra si parmezan ras. Eu am presarat parmezan ras peste toata conopida :)

Suuper gustoasa ! Va doresc pofta buna ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida