Budinca de conopida cu ton

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2012 | 5426 vizualizari

 

Dupa o reteta de Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • cateva buchetele de conopida
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 1 conserva ton maruntit
  • 60 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura ardei kapia macinat de la borcan
  • sare
  • piper
  • unt pt.uns forma de chec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida cu ton:

Conopida se fierbe in apa cu sare.Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se fierb in apa cu sare.

Din lapte si faina se face un sos alb: faina se dizolva cu laptele ,se pune pe foc mic intr-o craticiora antiaderenta si se da in cateva clocote pana se ingroasa putin.Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase.Cand sosul s-a racit se adauga ouale,sare ,piper si ardeiul kapia si se amesteca bine.

Tonul se scurge de zeama,cartofii se dau pe razatoarea mare,conopida se zdrobeste.

Se amesteca bine toate ingredientele : cascavalul ras,tonul,cartofii si conopida cu sosul si se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina(se poate si intr-o tava,cum doriti).

Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste deasupra.

TIPS-URI

1

Puteam sa pun si un varf de lingurita de marar uscat,dar mi-am dat seama ca se potrivea dupa gustul meu abia cand era gata.Nu-i nimic,data viitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]