Budinca de cozonac panettone

de alilianaa in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 4033 vizualizari

 

Cred ca stiti ce inseamna. Inseamna ca am transferat folosirea cozonacului in alt produs de consum. Pentru ca nu imi place sa risipesc ( mai ales mancare) ... Am folosit panettone pentru ca e plin de fructe confiate, iar mie imi plac mult. Reteta am vazut-o la Jamie Oliver, mai de mult. Am cercetat mai multe retete, dar tot a lui m-a convins. Am modificat-o putin ;) 
Decretat: mai bine consumam cozonacul asa. :))

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozonac panettone
  • 2 linguri gem de mure
  • 1/2 tableta ciocolata
  • o lingura unt
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri rase zahar
  • esenta vanilie
  • 4 oua.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac panettone:

O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite. 

Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se preseaza usor feliile de cozonac astfel incat sa se imbibe bine cu laptele. Din loc in loc, se pune pe suprafata budincii cate putin gem de mure si ciocolata rupta bucati. Dupa care, la final, se mai adauga putin cozonac rupt bucati. Si-l ,, rugam" si pe el sa ia putin lapte. Tava se pune la cuptor pentru 20-25 minute. 

Ps. Daca mai sunt locuri ( coltisoare) neacoperite cu cozonac in tava, nu-i bai, se va simti crema tare buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata