Budinca de dovlecei cu telemea

de Dulciuri cu Georgiana in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2016 | 5455 vizualizari

 

O minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovlecei
  • 250 g telemea
  • 130 g pesmet
  • 60 ml ulei
  • 5 oua
  • un morcov
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita boia dulce
  • cateva fire patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu telemea:

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica, dar se poate folosi si cea mare.

Intr-un bol amestecam bine cele 5 oua cu uleiul, adaugam dovlecelul si morcovul scurse de zeama, apoi telemeaua si la final pesmetul amestecat cu praful de copt. La final adaugam boiaua si patrunjelul tocat.

Punem intr-o tava hartie de copt si diatribuim uniform compozitia. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margini.

Este buna si calda, dar  mai ales rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:25

Foarte buna!

Stela ElenaArgesanu 1

24.07.2020, 17:00

Se poate face și la multicooker?

Stela ElenaArgesanu 1

24.07.2020, 17:02

Se poate face și la multicooker budinca budinca de dovlecei cu brânză și smantana?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]