Budinca de ficatei in frunze de leurda

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 5875 vizualizari

 

Este foarte pufoasa si usoara, aproape ca o prajitura.Este foarte buna ca aperitiv mai ales pentru copiii carora nu le place drobul de miel.Se serveste cu salata alaturi sau cu felii de legume simple , ridichii, rosii, fire de ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua crude
  • 1 galbenus fiert
  • 1/2 caserola ficatei de pui
  • 1 /2 ardei capia rosu
  • 1 ceapa uscata alba
  • 2 ciuperci champignion proaspete
  • 1 fir de ceapa verde subtire cu frunze cu tot
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • sare, piper
  • Frunze de Leurda
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ficatei in frunze de leurda:

Se amesteca galbenusul fiert sfaramat cu ficateii cruzi si sfaramati cu furculita sau cu un blender de mana.Se adauga sare si piper.Ceapa uscata, ciupercile si ardeiul se toaca marunt si se calesc putin.Se scurg bine de ulei si se adauga in amestecul de budinca.Apoi amestecam faina cu praful de copt si le incorporam cu grija in ouale crude batute spuma cu mixerul cateva minute.Apoi amestecam totul si pregatim o tava de chec.Ungem cu unt, presaram putin pesmet iar pe margini asezam frumos frunzele de leurda.
Leurda este o planta comestibila care are frunzele cu gust si miros de usturoi.Culoarea lor e de un vrede crud minunat si sunt lucioase si foarte bune pentru salata cu lamaie si ulei sau pentru a inveli pestele la cuptor.Mie imi amintesc de frunzele de banan... din filmul de Penelope Cruz cand invelea ea pestele cu senzualitate...
Mda, sa revenim la oile noastre.Se acopera cu frunzele de leurda si se baga la cuptorul preincis pana se rumeneste deasupra.
Se serveste taiat felii dreptnghiulare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ficatei in frunze de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci