Budinca de gris

de La Ancuta in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 5123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g gris
  • 550 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 4 oua
  • unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia. Cand da un clocot se adauga grisul in ploaie, amestecand bine sa nu faca cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa.

Se lasa grisul sa se racoreasca. Apoi se adauga galbenusele si albusele batute spuma. Se amesteca usor pana se omogenizeaza.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Se serveste cu dulceata sau sirop de fructe. Noi am mancat cu dulceata de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

ieri la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

ieri la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema lemon curd