Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci

de Panacris in Fusilli, 9 Dec 2011 | 8213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • paste colorate 500 g.
  • carne tocata amestec 500 g.
  • ciuperci congelate 250 g.
  • smantana de gatit 100 ml.
  • oua 3 bucati
  • sare iodata 10 g,
  • piper proaspat macinat 1 g.
  • oregano uscat 1 gr
  • margarina sau unt pentru uns tava
  • pesmet
  • bulion 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci:

Carnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia de mai sus si se adauga ouale, amestecandu-se energic pentru a nu se coace oul. Intre timp se pun pastele la fiert in apa colocotita cu un praf de sare si se fierb al dente. Dupa ce s/au fiert pastele se scurg de apa si se amesteca cu smantana, apoi se aseaza un strat de paste intr/o forma rezistenta la caldura, tapetata cu margarina si pesmet. Urmatorul strat va fi compozitia de carne peste care se presara putin oregano. Ultimul strat va fi de macaroane. Bulionul se rastoarna peste budinca de paste. Se introduce vasul in cuptorul preincis, si se lasa la foc mediu cca. 30 de minute. Se poate servi impreuna cu o salata verde.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate presara cascaval ras deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]