Bulete de mamaliga umplute

de Miha in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2011 | 8220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Pentru bulete:
  • ~150 g malai
  • 500 ml apa
  • sare
  • 50 g unt
  • 50 g telemea rasa
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • sare si piper
  • usturoi
  • Pentru prajit:
  • pesmet
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de mamaliga umplute:

Apa se pune la fiert cu putina sare. Cand da in clocot se adauga malaiul treptat, amestecand incontinuu. Se fierbe pana se ingroasa fara a fi insa prea tare. Se rastoarna pe o farfurie si asa fierbinte se amesteca impreuna cu untul si telemeaua rasa si se lasa sa se racoreasca.

Pieptul de pui taiat cubulete potrivite ca marime se pun intr-o tigaie in care am pus la incins cateva linguri cu ulei de masline. Cubuletele de carne se perpelesc pe toate partile, se sareaza si pipereaza dupa gust. Cand sunt aproape gata se adauga si usturoiul.

Cu mainile unse cu unt luam cate o bucata de mamaliga pe care o aplatizam in palma. Punem in mijloc cate 1-2 cubulete de carne, apoi impaturim si ii dam forma sferica. Fiecare buleta astfel obtinuta o tavalim prin pesmet, apoi o punem la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc atat cat sa se aureasca putin, dupa care se scot pe un prosop absorbant.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de mamaliga umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu doua feluri de branza