Bulion de rosii cu ardei capia copt

de Ina in Bulion, 10 Aug 2019 | 9973 vizualizari

 

Deoarece prima transa de rosii a fost cam mica, am adaugat la bulion si ardei capia copt, rezultatul fiind deosebit de aromat iar culoarea de invidiat . 

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata si jumatate de rosii diverse soiuri
  • 1,5 kg ardei capia copt ( curatat de cotoare si coaja )
  • 2 linguri cu sare grunjoasa
  • 200 g zahar
  • 400 ml ulei
  • 3-4 crengute cu cimbru
  • 2 linguri cu cimbru maruntit
  • o lingurita cu mix de piper boabe ( rosu, negru, verde, alb )
  • o lingurita cu mix piper macinat ( puteti pune mai mult, dar mixul este foarte iute )
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de rosii cu ardei capia copt:

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji.

Ardeiul copt l-am trecut prin masina de tocat facandu-l pasta. 

Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii impreuna cu pasta de ardei copt. 

Am pornit focul si am lasat sa fiarba pana ce a scazut cca. un sfert din cantitate. Adaugam in compozitie sarea, zaharul, frunzele de dafin, piperul, cimbrul si uleiul. Adaugam si 3-4 crengute cu cimbru proaspat. Incorporam ingredientele si amestecam din ce in ce mai des, pe tot parcursul fierberii, pentru a evita lipirea bulionului de peretii si fundul vasului. 

Fierbem bulionul pana ce uleiul iese la suprafata iar consistenta este cea dorita.

Indepartam crengutele de cimbru.

Am spalat borcanele si le-am uscat in cuptorul cu microunde. Capacele le-am fiert in apa 2 minute.

Am umplut borcanele cu bulionul fierbinte si le-am capsat cu capacele fierbinti si ele ( scoase din apa clocotita si  doar sterse cu prosop de unica folosinta ) 

Am intors borcanele cu capacul in jos pentru 5 minute apoi le-am reasezat in pozitie obisnuita si le-am lasat sa se raceasca in cuptorul preincalzit, pana a doua zi. In timpul racirii capacele s-au tras singure spre interior sigiland bine borcanele. 

Bulionul astfel obtinut il pastrez in beci si-l folosesc la diverse preparate ( ca atare sau diluat, in functie de preparatul gatit ) 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut 6 borcane de 800 g cu bulion .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de rosii cu ardei capia copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

11.08.2019, 13:22

Rocsi 1

11.08.2019, 21:10

Ce mult imi place acest bulion, in combinatie cu kapia! Iarna este grozav in fel si fel de preparate! Bravo, Ina!

simona72 1

13.08.2019, 12:51

Asa cum te stiu...o harnicuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion