Bulion Panacris

de Panacris in Bulion, 28 Aug 2012 | 6060 vizualizari

 

Desi anul asta nu prea a plouat, am gasit undeva pe la Fierbinti, rosii mici, delicate si gustoase, fara ingrasaminte. Asa ca am purces la treaba! :-*\

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina cca. 30 de kg,
  • sare neiodata 6 linguri,
  • boabe de enibahar,
  • boabe de piper,
  • zahar tos 6 linguri,
  • foi de dafin 3 bucati
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion Panacris:

Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor  si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu.

Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au  racit, rezonabil, zmeii mei stiu asta;), se trece prin separatorul de rosii. Sosul obtinut se pune la fiert in oala cu fund dublu sau ceaun, cca. 4 ore, adaugand-se mirodeniile. Dupa ce cantitatea de bulion a scazut la jumatate putem considera bulionul sau sosul de rosii, cum vreti sa-i spuneti terminat.

Se poate fierbe in doua zile, depinde de cand incepeti operatiunea;) ( eu am fiert si a doua zi inca vreo 3 ore!).

Pentru finalizare, recipientele se pun in cuptor la cca. 150 grade cca. 15 minute la sterilizat, pasta obtinuta, se toarna fierbinte in sticle sau borcane, se capacesc imediat si se lasa la dunst uscat, adica invelite in paturi, pana a doua zi. La iarna o sa ma pomeniti pe mine si pe "zmeii" mei =))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Poliana 1

29.08.2012, 09:22

Cris, tare harnica esti, si normal daca ai ajutoare in bucatarie!!

diaconta 1

29.08.2012, 16:09

ce capisoane le-ai tras,m-a dus cu gandul la stirea de la radio cum ca s-au prezentat foarte multi candidati pentru un post de ...calau ))

Panacris 1

29.08.2012, 16:47

, Dia, esti hazlie azi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]